Hva ønsker du å måle?

3D-laser-sensor-detalj

Sensorikk

I dag kan vi måle nesten lat som omgir oss, fra lyd og lys til trykk, posisjon og temperatur. Gjerne skal også vi måle flere ting samtidig, og da blir det fort komplisert.

Disse målingene spiller en viktig rolle i å oppnå pålitelig og effektiv datainnsamling. Med et overveldende utvalg av måleprinsipper, sensorer og produsenter, kan det imidlertid være vanskelig å velge riktig sensor for din spesifikke applikasjon.

Kjenner du deg igjen?

Du har kanskje lest en (eller flere) av de utallige bøkene som finnes, som tar for seg de ulike måleprinsippene og hva de skal brukes til. Dog tar hver bok ofte kun for seg en og en målestørrelse.

Hva gjør du når du da trenger ulike sensorer inn i samme applikasjon? Vi har oversikten og kompetansen som kan lede deg til riktig måleprinsipp og hvilken teknologi som passer til akkurat ditt måleproblem.

Ofte er tilfellet at du må finne ut følgende punkter, før du kan begynne å se på hvilken type sensor som passer inn i din applikasjon:

- Hva du skal måle
- Hvor du skal måle
- Hvordan du skal måle

Først når du har gjort en vurdering av hva, hvor og hvordan du skal måle, kan du finne det aktuelle måleprinsippet.

Neste steg vil være å bruke den informasjonen til å finne riktig sensortype. Ikke minst kan vurderingen hjelpe deg å snevre inn søket ditt.

Vi hjelper deg med ditt sensorvalg og setter sammen både store og små system som løser akkurat ditt måleproblem.

Se vårt webinar om sensorikk
Strategic product development made possible by a unique bland of science, art and design doing. We have been creating solving and improveing for almost 25 years.
workshop-trd
Ansatte-EG16851

Slik kan vi bistå

Produktledelse dreier seg om å strukturere prosesser som vi ofte ser at våre kunder kan ha utfordringer med å strukturere, eller der de kan trenge bistand på deler av arbeidet.

Noe typiske spørsmål vi ofte ser at kunder spør oss om: 

  • Skal vi utvikle et nytt produkt, eller skal vi forsøke å øke levetiden på våre eksisterende produkt?

  • Skal vi re-designe eller skal vi re-source kritiske komponenter?

  • Skal vi basere vår videre utvikling på hyllevare eller skal vi utvikle skreddersøm? 

  • Har vi en god nok produktvisjon, og hvordan kan vi lage et beslutningsunderlag som feier all tvil av banen?

  • Vi ser at vårt teknologi kan benyttes til mange ulike formål. Hvordan kan vi oppnå suksessfull forretning raskest mulig?

  • Mange fag må ofte spille sammen for at utvikling skal lykkes. Hvordan klarer vi å prioritere riktige oppgaver på riktig tidspunkt?

  • Vi utvikler produkter der de regulatoriske vurderingene er helt kritiske. Hvordan posisjonerer vi vårt produkt riktig mot utvalgte marked?

  • Vi sliter med å få til samspillet mellom det fysiske og digitale, og mellom IT og OT. Hvordan skal vi strukturere dette?

  • Vi sitter fast med produksjon vi ikke har tilstrekkelig kontroll over. Hvordan kan vi trygge leveransene våre uten at produksjonskostnadene går i taket?

Typisk utviklingsreise til suksess
FIGUR: The Valley og Death er et kjent begrep innen utvikling. Grunnlaget for en kommersiell suksess legges tidlig, og må kontinuerlig følges opp.

Spørsmålene over er eksempler på utfordringer vi jobber med når vi støtter våre kunder på produktledelse. Med over 25 års erfaring innen produktutvikling, har vi et solid gunnlag som kommer godt med når vi skal løse komplekse utfordringer.

Vår erfaring er at de som lykkes er de som evner å fatte beslutninger på det man vet, og ikke det man tror, men samtidig evner å holde tempoet i beslutninger oppe. Faller tempoet, øker også risikoen for å mislykkes.

Vår spesialitet er å realisere. 

favicon

Prosjekt er en dynamisk organisasjonsform, og prosjektleder må stadig følge med på prosjektets tilstand og fremdriften av prosjektet, identifisere eventuelle avvik fra planen og iverksette tiltak for å korrigere dem.

Vi hjelper deg med:

Utvikler du helhetlige produkter som smidig fletter sammen den fysiske og digitale verden? Vi hjelper å utvikle løsninger og smarte systemer fra IoT-enheter og innebygde systemer, til automasjons- og robotikksystemer spesielt designet for profesjonelle brukere i kritiske miljøer. 

Ved utvikling av heldigitale produkter legger vi vekt på designdrevne prosesser, med et sterkt fokus på brukeropplevelsen. Vi prioriterer brukerdesign og menneske-maskin interaksjon for å sikre en optimal samhandling på digitale flater.

Ved utvikling av fysiske produkter setter vi brukerinvolvering, funksjon og estetikk i kjernen av prosessen. Mekanismer, bevisst materialvalg, produserbarhet og bærekraft er også essensielle faktorer for å sikre en helhetlig og fremtidsrettet produktløsning.

Etablering av robuste og bærekraftige produkter handler ikke kun om selve produktet. Det handler om å forstå og forbedre hele verdikjeden og alt som omgir produktet. Vi kombinere brukersentrert utvikling med forretningsrådgivning for å sikre en fremgangsmåte som er både suksessrik og bærekraftig. 

Union3211

Er du klar til å sette
idéene dine i livet?

Vi hjelper våre kunder hele veien fra idé til suksess

Trenger du bistand til å strukturere prosesser rundt produktene deres? Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende prat rundt dine problemstillinger.