Nomono – Komplett lydstudio i en kapsel

Nomono
Sound Capsule

Etter mange års forskning på lyd, og over tre år med produktutvikling har oppstartsselskapet Nomono lansert sitt første produkt som vil endre podkastindustrien. Nomono Sound Capsule er et bærbart alt-i-ett innspillingsstudio som hjelper innholdsskapere og journalister å fortelle lydhistorier og gjøre intervjuer i felten. Enkelt og helt trådløst, fra mikrofon til sky.

I motsetning til dagens arbeidsflyter for podkaster ute i felten – som er avhengig av separate opptakere, mikrofoner, miksere og tilbehør – er Nomono Sound Capsule designet for å forenkle feltopptak og filbehandling, og fremskynder prosessen med få innholdet "på lufta" så raskt som mulig.

Nomono-Use-1-1

Sømløs og enkel

Nomono Sound Capsule består av fire kompakte trådløse mikrofoner med magnetklips, samt en sentral opptakerenhet for 3D romlyd som settes mellom deltakerne, alt pakket i en robust klokkeformet kapsling med innebygget hurtiglader.

Produktet fungerer sømløst med skyintegrasjon og gjør operasjonen så enkel som mulig for ikke-tekniske personer. Brukeren trykker bare på én knapp på opptakerenheten og starter samtalen.

Lyden som tas opp lastes automatisk opp til Nomonos skyplattform som benytter støyreduksjonsteknologi med kunstig intelligens for å sikre at lyden blir best mulig.

Nomono-0a15c433a3c0b1790744d29a29fe2080bd57fe9c-2276x2081
Nomono-26074abc-fb37-4205-9b56-8f80e2cb0a99
Photos by Nomono

«Nomono redefinerer lytteopplevelsen ved å gjøre det mulig for hvem som helst å ta opp oppslukende lyd med kompromissløs kvalitet og letthet,» sier Jonas Rinde, CEO i Nomono.

«Med plattformen vår sin evne til å levere utmerkede opptak ved å trykke på en knapp, eliminerer vi tekniske hindringer og tidkrevende trinn slik at podkastere og kringkastingsjournalister kan fokusere på historien deres og menneskene som forteller den.»

Nomono-2022-05-25-38

Tverrfaglig kompetanse fra Inventas

Inventas har vært en del av Nomono sitt utviklingsteam siden selskapet ble etablert, først innen elektronikkutvikling med å se på metodene og de tekniske løsningene for streaming og bufring av lyd, og siden har vi vært med å utvikle elektronikken for systemet slik produktet er i dag. Vi har bidratt med tegning av kretskort, komponentvalg og satt opp operativsystemet på kortet som Nomono har kodet på.

Vi startet designprosessen med å definere hva produktet skulle være fra brukerens ståsted. Vi har dratt nytte av faste testbrukere som Nomono har hatt gjennom utviklingen. Gjennom en grundig konseptutviklingsfase med omfattende brukertester, ble noe av det opprinnelige konseptet endret og forenklet.


Med brukeren i fokus

Brukeropplevelsen har stått sentralt for hvor hvordan Nomono Sound Capsule er designet. Nomono hadde opprinnelig noen tanker om utformingen av produktet, men når det for to år siden kom til å designe den mekaniske delen av produktet, tok vi sammen med Nomono noen steg tilbake for å sikre at vi traff behovene hos målgruppen.

«Ved å sette mennesker først, og intelligent teknologi på innsiden, gjør vi det mulig for innholdsskapere å fokusere på samtalen og hverandre – historien og de som forteller den – i stedet for de tekniske utfordringene som tradisjonelt er knyttet til opptak av høykvalitetslyd.» – Viktor, Chief Design Officer i Nomono

Nomono-Use-1-1

Haptisk utforming som taktilitet og feedback på mekanismene har stått sentralt i design av brukeropplevelsen, og det praktiske er styrt av hva som føles bra. Det er gått dypt inn i det tekniske for å løse komplekse låsemekanismer og mikrofonklips som skal oppleves superenkle og være intuitive å bruke. Simuleringer har blant annet vært viktig for å finne nye løsninger for liming av komponenter som skal holde gjentatt bruk gjennom hele produktets levetid.

IMG_0049
IMG_0464

«Gjennom prosjektet har det vært tett samarbeid mellom elektronikk-, design- og mekanikkfagene, for å kunne se hele bildet, vurdere risiko og kunne ta de riktige valgene underveis i prosessen. Til slutt handler det om å finne gode kompromisser for å få et kommersielt levedyktig produkt.» – Eivind Sæter, senior designer i Inventas

Nomono-Prototyping-2

Fagområder fra Inventas

Elektronikk

 • Streaming og bufring av lyd

 • Prototyping

 • Tegning, skjemautlegg av kretskort

 • Oppstett av operativsystem

 • Komponentvalg

Design

 • Designmetodikk

 • Risikovurdering og prioritering

 • Konseptutvikling

 • Brukertesting

 • Farge, materialer og finish

 • Haptisk utforming

Mekanikk

 • Mekanismer

 • Plastkonstruksjon

 • Design for produksjon

 • Simuleringer av plastkonstrusjon

 • Simuleringer av liming

 • Sluttdetaljering

 • Produsentvalg

Produktdetaljer

Space Recorder – Innebygd 8-elements Ambisonic-mikrofonarray for å fange romtoner og scenebånd i 3D romlig lyd.

Stellar mikrofoner – Kompakte trådløse mikrofoner med bufring for asynkron overføring av høyoppløselige digitale lydfiler og metadata med null frafall

Ladekoffert – Gjennomtenkt design sørger for enkel drop-and-go-lading i alle retninger. Bygget rett inn i bærekapslingen.

Nomono-Facebook_IIIII

Vi designer løsninger som krysser grensen mellom det fysiske og det digitale.

Eelume – En undervanns slangerobot
Eelume – En undervanns slangerobot
Cimon Medical – NeoDoppler Ultralyd probe
Cimon Medical – NeoDoppler Ultralyd probe