No Isolation – Redesign av KOMP

Muliggjør digital kommunikasjon på tvers av generasjoner

I dag foregår mer og mer av kontakten mellom familie og venner gjennom digitale kanaler. Dessverre behersker ikke alle dagens teknologi, som fører til at mange faller utenfor. 

Det kreves ingen digitale forkunnskaper å bruke KOMPen. Gjennom en app kan digitale barn og barnebarn dele bilder, meldinger og gjennomføre videosamtaler med sine analoge besteforeldre. 

Helsepersonell har også en egen tjeneste, KOMP Pro, som er adskilt fra familien som muliggjør videokonsultasjoner og oppfølging.  No Isolation og Inventas har forent kreative krefter for å gjøre KOMP enda bedre for brukerne og tilrettelagt for effektiv volumproduksjon.

No-Isolation_komp_Randi-Livingroom_12

KOMP gjør det lettere for pårørende å holde kontakten med sine eldre

No-Isolation-komp_3D-livingroom_15
No-Isolation_komp_Randi-Pointing-Eating_11
No-Isolation-Emma-calling-grandma-on-KOMP_b2e40c7cbcface2f257829df771f2d5b

En skjerm med én knapp, et kamera og én høytaler

Gjennom en app kan pårørende sende bilder og meldinger som vises i en strøm, og gjennomføre videosamtaler. Samtalene går automatisk gjennom etter ti sekunder om den eldre ikke avslår. Videostrømmen er ende-til-ende-kryptert som også muliggjør konsultasjoner fra helsetjenesten. KOMP kobles til internett via WiFi eller SIM-kort. Med Bluetooth-tilkobling kan vi støtte sensorer eller trådløse høreapparater. 

No-Isolation_komp_09

KOMP har en stor, matt skjerm som unngår lysrefleksjoner. I presentasjonen av innhold er det lagt stor vekt på universell utforming i form av både tekststørrelse, kontrast og språkbruk. Overflaten er matt sort for å synes godt og unngå fokus fra annet enn innhold og knapp.

No-Isolation_komp_02

Knappen er produktets eneste interaksjonspunkt. Godt grep, riktig størrelse, og god synlighet/kontrast til resten av produktet har vært viktig i utformingen, samt taktil tilbakemelding (klikk) for å skille mellom av og på. Etter en rekke tester endte vi på en rund bryter, da dette selv for brukere med kognitive utfordringer var lett gjenkjennelig fra eksempelvis komfyrer og radio.

Høyttaleren er plassert i underkant av skjermen og flere høyttalerelementer ble testet for å sikre godt lydbilde og volum på frekvensene som er viktigst for eldre brukere. Kamera og mikrofon er plassert på oversiden av skjermen for best mulig bilde og vinkel under videosamtale.

No-Isolation-komp_05
No-Isolation_komp_03
No-Isolation-komp_04

KOMP kan både veggmonteres med VESA-feste, eller stå på en horisontal flate, støttet av en integrert fot på baksiden. Forlengelsen av denne foten langs produktets bakside, huser elektronikken og er viktig for å skape gjennomtrekk av luft og transportere varme vekk fra elektronikken. 

I tillegg til de fysiske og synlige egenskapene til produktet, ble det lagt ned et stort stykke arbeid i å strømlinjeforme produksjon og montasje som i sin tur er med på å gjøre produktet rimeligere og mer tilgjengelig for flere.

No-Isolation-komp_06
No-Isolation_komp_Randi-Knitting_13
No-Isolation_komp_Capture1_14

Finn ut mer om webinarserien som tar fremtidens produktutvikling på alvor – hva kreves?

Eelume – En undervanns slangerobot
Eelume – En undervanns slangerobot
Cimon Medical – NeoDoppler Ultralyd probe
Cimon Medical – NeoDoppler Ultralyd probe